skip to Main Content

Du kan stemme på et talent hvert år

Hvert år uddeler Furesø kommune en talentpris til særlige unge talenter mellem 13 og 19 år, der har markeret sig inden for kultur- og idrætsområdet i eller uden for kommunen.

 

Du kan være med til at bestemme, hvem der skal vinde ved at stemme på din favorit.

 

Hold øje med ungdomsskole.dk/facebook/Furesø Ungdomsskole Furesø

Dommerkomitéen består af 5 medlemmer: Formanden for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, 1 repræsentant for Kulturelt Samråd Furesø, 1 repræsentant for Furesø Idrætsråd, lederen af Furesø Musikskole og lederen af Furesø Ungdomsskole.

Årets talent 2018

Clara Blauenfeldt, 15 år, billedkunst

Klara er 15 år og har siden 5. klasse vist sit talent for billedkunst, hvor hun startede som elev på Skovhusets kunstskole i Værløse og tog fat på grafikken. I 2016 sendte Klara et grafisk værk afsted til den første “International Print Biennale for Kids” på Fyns Grafiske Værksted. Hendes tryk blev brugt som plakat til biennalen og hun blev nomineret til en præmie sin aldersgruppe.

I marts 2017 blev tre af Klaras grafiske værker udvalgt til “Vårsalon” i Rådhushallen på Københavns Rådhus, en censureret kunstudstilling for unge på 13-19 år fra Danmark og Sverige. Komiteen skulle vælge 300 blandt 3000 indsendte værker. I sommeren 2017 fik hun et grafisk portræt med på udstillingen “Portræt nu! for børn” på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.

Årets talent 2017

Victoria Bierre, 16 år, svømmer

Victoria begyndte sin svømmekarriere i Værløse Svømmeklub, men i dag svømmer hun i Gladsaxe og hun loves en stor karriere. Victoria har i 2016 opnået store resultater. I november blev hun tredobbelt nordisk juniormester i 50 meter, 100 meter og 200 meter ryg og nåede derudover en finaleplacering ved EM for juniorer. Hun har et navn, som allerede kendes i svømmmekredse, som et af de kommende talenter, der kan gå hele vejen i fodsporerne på de flotte danske svømmepræstationer. Victorias drøm er OL og hun er godt på vej til at skabe niveau til hendes drøm.

Victoria træner 30 timer om ugen, både i vand og på land.

Årets talent 2016

Sille Marie Seland, 16 år, fodbold

Silke er elitefodboldspiller og spiller både på det danske U17 pigeungdomslandshold (DBU) og i U17 Danmarksmesterrækken i sin fodboldklub Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF). Silke har været en del af DBU’s talentcenter og ungdomslandshold siden hun var 13 år. Fodbolden har været en del af Silkes liv, siden hun som 5 årig begyndte at spille i Værløse Boldklub, hvor hun spillede med 1. holds drengene til hun blev 12 år.

Silke og hendes klubhold deltog i marts måned 2015 i verdens største pigefodboldcup i Dallas/USA – og vandt den! Silke og nogle andre piger blev derefter kontaktet af amerikanske coaches med tilbud om collegeophold i USA.

(foto, privat: Brøndby match (Silke er nr. 7 i rødt og har bolden)

Årets talent 2015

Christian Skovlund, 15 år, oboisk

Christian går andet år på Musikskolens talentlinie. Han har et usædvanligt talent for at spille obo. Han har fra tidligste tid haft nemt ved intonation og klang og har arbejdet flittigt med sin teknik og musikalitet.

Han har deltaget ved Berlingske Tidendes Musikkonkurrence for unge og fået en 2. præmie i 2014.

Han har været udvalgt til at deltage i “side by side projektet” med Det kongelige Kapel februar 2015 og blev på koncerten i det kongelige teater specielt fremhævet af konferencier Michael Bojesen for sit store talent.

I 2013 var han solist i finalenummeret som blev komponeret til Furesø Musikskoles 50 års jubilæumskoncert med Sigurd Barrett i Farum Arena.

Årets talent 2014

Lasse Winther, 15 år, teater og performance

Lasses store alsidighed og bredde i udfoldelsen af sit talentområde: scenekunst og performance. Han har vist en stærk evne til at forvalte sin mangfoldighed, så han har overskud til at beherske ikke bare selve skuespillet, men også forestillingen som helhed. Kort og godt: Lasse har et meget stort organisationstalent ud over sit talent inden for skuespil og tryllekunst.

Lasse har siden han gik i 2. klasse udfoldet sig på scenen: I Teatergruppen Syvstjernen på Syvstjerneskolen, i Galaksens ungemusical – senest Dreamland i 2014, i Eventyrteatret for talentfulde børn og unge, der opfører sine forestillinger i Tivolis Glassal – og som tryllekunstner ved festlige begivenheder. Han har også været en af de drivende kræfter bag 9. klasse revyen på Syvstjerneskolen – bl.a. som instruktør og medskribent på manuskriptet.

Årets talent 2013

Ulf Stubbe Teglbjærg, 16 år, billedkunst

Ulf er elev på Skovhusets Skole for Kunst, Design og Arkitektur

Ulfs værker viser et exceptionelt sikkert og modent maletalent. Har har en unik fornemmelse for farvesammensætninger, sombringer tankerne hen på COBRA-malerne – f.eks. Asger Jorn. Han har tidligt dannet sin egen motivverden (den nordiske mytologi, inidanerne) og forstår at lade motiver og farvesammensætninger understøtte hinanden.

Hans metode kan ses på www.youtoube.com, Panorama Speed Paint.

Årets talent 2012

Kevin Chen, 17 år, golfspiller.

Kevin er en begavet og dygtig golfspiller. Han spiller på Dansk Golf Union landshold og netop har kvalifaceret sig til EM for juniorer. Hans handicap er p.t. +0,9.

Udover at være en dygtig golfspiller, yder Kevin Chen også en betydelig frivillig indsats i Værløse Golfklub, hvor han indgår i klubbens Kommunikationsudvalg. Deruodver er han hjælpetræner for Juniorudvalget, udvalgsmedlem i Sports- og Eliteudvalget, og så passer han Proshoppen og boldopsamlingen, når der er behov for dette.

Årets talent 2011

Mikkel Aaen, 15 år, Farum Orienteringsklub

Mikkel er en meget dygtig og talentfuld orienteringsløber Han begyndte som orienteringsløber for bare fire år siden, men han har lige fra starten har udvist et talent, en entusiasme og et engagement, der er helt unikt.

Mikkel sætter sig høje mål for sin sport og er altid parat til at yde den indsats, det kræver at nå dem.

Selvom Mikkel er en travl løber, er han stadig en ivrig deltager i såvel klubbens sociale liv som i ungdomstræning. Mikkel har et fantastisk talent for orientering, som er helt usædvanligt og som meget sjældent ses.

Back To Top